Отидете към основна версия

1 077 4

Лидерка на турска опозиционна партия получи смъртни заплахи

  • селин бьоке-
  • републиканска народна партия-
  • смъртни заплахи-
  • опозиция-
  • турция-
  • референдум

Тези заплахи не могат да ни уплашат, заяви Селин Бьоке

Снимка: БТА/ AP

Лидерка на турската опозиционна Републиканска народна партия получи смъртни заплахи по време на телевизионно интервю, съобщи „Хюриет дейли нюз“.

Селин Бьоке, зам.-председател и говорител на партията, бе поканена на телевизионно интервю по Си Ен Ен Тюрк.

Докато е била в ефир, екипът е получил обаждане, в което опозиционната лидерка е била заплашена. Гласът е казал, че „няма да се прибере жива у дома и ще бъде убита, след като напусне студиото“.

От телевизията незабавно са информирали силите за сигурност. Полицията е информирала и Селин Бьоке за заплахата. Тя е била чакана от униформени пред сградата на телевизията.

Родената в Ню Йорк Бьоке е била ескортирана до дома си. „Тези заплахи не могат да ни уплашат. Ако не се страхуваме за бъдещето на нашите деца, няма да сме в политиката“, каза тя.

Селин Бьоке добави, че „да се казва „не“ в Турция означава да се изправиш срещу смъртни заплахи“. В южната ни съседка започна кампанията за референдума, който ще се проведе през месец април.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието получи парламентарна подкрепа за готвените конституционни промени. След два месеца турският народ ще бъде попитан дали иска страната да стане президентска република.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: