Отидете към основна версия

898 0

Габриел: Има граници, които не трябва да се пресичат

  • германия-
  • турция-
  • зигмар габриел

Той разговаря с турския външен министър Мевлют Чавушоглу

Снимка: БТА/AP

„Приятелските отношения с Турция продължават да са основна цел за Германия. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от „Дойче Веле“.

Габриел говори след среща с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който беше на посещение в Хамбург.

Отношенията между двете страни се обтегнаха, след като два германски града отказаха да приемат турски митинги на своя територия.

„Ние се съгласихме да продължим диалога възможно най-скоро. Така стъпка по стъпка ще се върнем към по-добрите отношения. В нашата страна е предоставена свобода на словото.

Всеки обаче трябва да се придържа към едни правила за благоприличие, които са характерни за нас. Ние трябва да кажем, че политическите разногласия в Турция бяха принесени в Германия. Все пак има граници, които не бива да бъдат пресичани. Трябва да разрешим тези различия.“, заяви Габриел.

Габриел визира изказване на турския президент Реджеп Ердоган, в което той сравнява властите в германия с нацисткия режим в страната. Това предизвика спор между двете страни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция отново захапа Германия

    Германия да не дава уроци на Турция за спазване на човешките права. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от "Евронюз&quo ...
    08.03.2017
    1 910
    15
  • Бундесверът с нови дронове

    Германия е закупила три безпилотни летателни апарата MQ-4C Triton, съобщи „Зюдойче Цайтунг“. Дроновете са произведени от САЩ. Те ще пос ...
    08.03.2017
    936
    1
  • Турция пак атакува Германия

    Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че ще продължи с митингите за референдума в страната в чужбина, съобщи Ройтерс. Това той заяви час ...
    07.03.2017
    1 475
    5
Новини по държави: