Отидете към основна версия

1 555 6

Юнкер към британците: Ще съжалявате

  • великобритания-
  • brexit-
  • жан-клод юнкер-
  • британци-
  • ес

Великобритания официално задейства процедурата за излизане от ЕС

Снимка: БТА/ AP

Денят, в който британците ни връчиха писмото за напускане, е тъжен ден. Това е избор, за който те ще съжаляват един ден.

Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по повод задействането на член 50 от страна на Великобритания.

„Въпреки че имаме своите слабости и провали, Европа е най-доброто място на планетата за живеене“, заяви Жан-Клод Юнкер, цитиран от „Скай нюз“.

Вчера постоянният представител на Великобритания в Европейския съюз официално връчи писмото, с което страната задейства член 50 от договора. След 44 години в общността, британците официално активираха процедурата по излизане.

И Лондон, и Брюксел, искат двете страни да се разделят по най-добрия начин, който ще облагодетелства всички. Някои политици обаче призоваха за „твърд Brexit“, който може да се отрази на търговските отношения и въпроси в сферата на сигурността.

Девет месеца след като британците гласуваха на референдум за напускане на съюза, Тереза Мей започва преговорите, чийто краен резултат ще определи бъдещето на петата по големина икономика в света.

Борис Джонсън изрази увереност, че крайният резултат от преговорите ще бъде положителен и за неговата страна, и за ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Юнкер иронизира грубо Тръмп

    Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иронизира грубо американския президент Доналд Тръмп. Юнкер обеща в малтийската столица Валета, че ...
    30.03.2017
    1 412
    3
  • Лондон представи "Бяла книга" за излизането от ЕС

    Ден след задействането на член 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС, британското правителство публикува така наречената „Бяла книга&ldqu ...
    30.03.2017
    1 771
    2
  • Великобритания задейства Брекзит

    Брекзит вече е официален факт. След 44 години в общността британците официално активираха процедурата по излизане. Постоянният представител на Великоб ...
    29.03.2017
    2 380
    4
Новини по държави: