Отидете към основна версия

3 018 14

Украинските ракети и мистерията с MH17

  • украйна-
  • ракети-
  • mh17

Разкрития около скандални снимки

На 15-ти юли 2014 г. един свещеник от украинските въоръжени сили публикува няколко снимки, показващи ракетни системи Buk в поле, изглеждащо като украински военен лагер.

Сега можем да кажем, че тези системи не са се намирали в Източна Украйна, а в Полтавската област на страната, пише Belingcat.

Тези снимки нямаше да предизвикат такъв интерес, ако не беше фактът, че бяха публикувани два дни преди свалянето на самолета от Малайзийските авиолинии. Тогава към снимките имаше тагове, които показваха, че те са направени край Донецк в Източна Украйна. Тогава това противоречеше на твърденията на украинското правителство, че не е разполагало със системи в Buk в района.

След близо три години снимките са обозначени с геолокации, благодарение на членовете в Смоленския форум. Снимките на Гредил Михайло в действителност не са били правени в източните части на Украйна. Една от снимките е с георграфски маркери от Ясинувацкия район, намиращ се северно от Донецк. На друга снимка разпространена в интернет се вижда Михайло в район, намиращ се близо до Дебалцев.

Реално тези снимки не са правени в Източна Украйна, а в базата Мирхород, която се намира в областта Полтава. Това значи на стотици километри от бойната линия. Според последните данни Михайло е променил геолокаторите с локации, намиращи се край Москва. Смята се, че някои от изображенията са били обработени.

През май 2014 г. Михайло посещава друг военен лагер. Там той прави снимки на противоракетни системи. От тях става ясно, че през юни е посетил същия лагер. По-късно се установява, че той е участвал в доставянето на пратки за военния лагер в Полтава. След това се отправя към военна линия. Вероятно снимките са били публикувани по-късно и за това локационните маркери показват Ясинувацки и Переславски региони. Няколко анализатори свързват фактите и установяват, че става въпрос за базата Мирхород в Полтавска област, която е разположена между Киев и Донецк.

Според анализатори така се опровергава съмнението, че в близост до полет MH17 е имало някакви украински ракетни системи. Дори не може да става въпрос за такива до бойната линия през 2014 .г Единствената такава ракетна система е била Buk 332. Тя е била притежание на базираната в Курск 53-та зенитно – ракетна бригада.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: