Отидете към основна версия

768 0

Отлагат изборите в Египет?

  • кайро-
  • египет

Нови сблъсъци в Кайро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Египет Мансур ел Есауи предложи да се отложат парламентарните избори в страната, насрочени за 28 ноември, съобщава телевизия „Ал Джазира”, цитирана от Ройтерс. Причината за искането е напрегната обстановка в страната.

Късно в сряда в Египет избухнаха нови сблъсъци между протестиращи и полицията близо до египетското вътрешно министерство. Размирици имаше въпреки усиленото военно и полицейско присъствие около сградата.

Египетското силово министерство разпространи изявление, в което се казва, че „някои контрареволюционни сили и престъпници са заели позиции по покривите на сградите около площад „Тахрир“ и околните улици, и замерят демонстрантите с бутилки със запалителна смес, а също стрелят с цел да предизвикат хаос на площада и да внесат разкол сред демонстрантите“.

Самият вътрешен министър Есауи категорично отхвърли твърденията, че силите за сигурност са използвали срещу протестиращите бойно оръжие или отровен газ.

По данни на министерството на здравеопазването, броят на жертвите на размириците, обхванали столицата и други градове, достигна 36. Най-много загинали има в Кайро - 31 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини