Отидете към основна версия

2 042 0

Хаменей нападна Рохани и ООН

  • али хаменей-
  • рохани-
  • оон

Той не е доволен от образователен план, предложен от ООН

Снимка: БТА/AP

Върховният лидер на Иран Али Хаменей атакува правителството на президента Хасан Рохани, че подкрепя план за образование на ООН, който според хардлайнерите в Ислямската република противоречи с ислямските принципи, съобщи Tasnim News.

“Това е Ислямска република. Тук Коранът е нашата основа. Няма как да допуснем проникването на опустошителния начин на живот.

Приемането на този образователен план със сигурност няма как да бъде допуснато. Това вече е обяснено на правителството.

Тази Организация на обединените нации, която обслужва интереса на големите сили, няма право да налага вижданията си на други страни. Няма как да поемат задължения за държави с различна история и култура“, заяви Хаменей.

В същото време колата на президента Хасан Рохани беше посрещната от протестиращи роднини на загиналите 26 миньори след взрив в мина в страната. Те му искаха обяснение защо мината не е била обезопасена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Изборен триумф за Рохани

    Министерството на вътрешните работи на Иран обяви настоящия президент Хасан Рохани за победител на състоялите се вчера избори за държавен глава, преда ...
    20.05.2017
    1 678
    3
  • Иран пред нов критичен избор (СНИМКИ)

    Иранците започнаха да гласуват на първите президентски избори след сключването на ядрената сделка със световните сили, съобщи ТАСС. Основни претендент ...
    19.05.2017
    1 433
    0