Отидете към основна версия

2 089 15

Тръмп: Постъпих правилно, ще ми благодарите

  • джеймс коми-
  • фбр-
  • сащ-
  • дмитрий песков-
  • доналд тръмп

Кремъл: Това си е вътрешна работа на САЩ

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити решението си да уволни директора на ФБР Джеймс Коми и обеща да го замени с някой "много по-добър", предаде "Ройтерс". Държавният глава отхвърли и критиките на демократите по темата.

"Коми изгуби доверието на почти всички във Вашингтон, републиканци и демократи. След като нещата се успокоят, те ще ми благодарят", написа Тръмп в поредица от постове в Тwitter.

Уволненият директор водеше разследване за евентуален заговор между кампанията на Тръмп и Русия за оказване на влияние върху резултата на президентските избори от 2016 г.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че решението на Тръмп да уволни Джеймс Коми няма да повлияе на отношенията между САЩ и Русия и че това е вътрешна работа на Вашингтон, предаде ТАСС.

Запитан как това решение, повдигащо отново въпроса за намеса на Русия в изборите в САЩ, може да се отрази на двустранните отношения, Песков отговори: "Надяваме се, че няма да повлияе по никакъв начин, това е суверенно решение на президента на САЩ, което няма отношение към Руската федерация."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини