Last news in Fakti

10 Май, 2017 07:49 2 425 3

Доналд Тръмп уволни директора на ФБР

  • доналд тръмп-
  • фбр-
  • джеймс коми

Джеймс Коми вече е бил уведомен

Доналд Тръмп уволни директора на ФБР - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директорът на ФБР Джеймс Коми, съобщи "Гардиън".

Според Politico причината за решението на Тръмп е разследването, което Коми започна за евентуална намеса от страна на Русия в президентските избори през миналата година.

Тръмп е изпратил писмо до Коми, в което го уведомява, че не ръководи ефективно бюрото и трябва да бъде заменен. Това е станало с препоръка на правосъдния министър Джеф Сешънс.

Коми беше основен фактор по време на президентските избори, след като реши да поднови разследването срещу Хилари Клинтън за използване на личен имейл за служебни цели, само седмици преди президентските избори.

Смята се, че решението ще бъде подкрепено както от републиканците, така и от демократите, тъй като и двете партии имаха проблеми с Коми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 5 Отговор
    Само така, Дони! Ще ми говори тоя за руска намеса! Добре се учиш, Дони!
  • 2 goni

    12 2 Отговор
    Бай Тръмп ще им разкаже играта!:) Тоя направо е върхът!:) Все едно гледам някой сериал!:) Ама, доста по-качествен от тия дето се въртят по нашата TV!:)
  • 3 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Амерски рамперси и неушанки под стрееес)))