Отидете към основна версия

1 072 0

Сложни преговори: Добра сделка за Брекзит срещу коалиционна подкрепа (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • демократическа юнионистка партия-
  • северна ирландия

Юнионистите от Северна Ирландия се стремят към удобни условия за Брекзит в преговорите с Тереза Мей 

Снимки: БТА/АР

Лидерът на северноирландската Демократическа юнионистка партия (ДЮП) Арлийн Фостър ще се стреми в разговорите с Консервативната партия към укрепване на единството на Обединеното кралство и към добро за Северна Ирландия споразумение за Брекзит. Тя заяви това във вестникарска статия, публикувана днес и цитирана от "Ройтерс".

Британската премиерка Тереза Мей се нуждае от 10-те депутати на ДЮП, за да остане на власт, след като не успя да си осигури абсолютно мнозинство след парламентарните избори, състояли се в четвъртък, отбелязва "Ройтерс".

В статията във вестник "Белфаст телеграф" Фостър изброява три приоритета, сред които е подновяване на работата на местния парламент и на автономното правителство на провинцията, базирано на споразумението за подялба на властта.

Ние имаме ясна политическа платформа, насочена към укрепване на съюза, да работим за добро споразумение за Северна Ирландия при излизането на Обединеното кралство от ЕС, и да положим всички усилия Стормонтът да заработи отново за благото на всички, подчертава Фостър.

Ние ще използваме положението, в което се оказваме, за да изпълним онова, което сме обещали, посочва тя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Премиерът остава. Засега

    След разочароващия резултат на британските консерватори на предсрочните избори, на които те изгубиха парламентарното си мнозинство, премиерът Тереза М ...
    13.06.2017
    969
    1
  • И кралицата се усъмни в бъдещето на премиера

    Традиционната реч на британската кралица Елизабет Втора, предвидена за 19 юни и на която се представя законодателната програма на новото правителство, ...
    12.06.2017
    1 478
    0
Новини по държави: