Last news in Fakti

13 Юни, 2017 10:11 963 1

Премиерът остава. Засега

  • великобритания-
  • брекзит-
  • лондон-
  • избори-
  • лейбъристка партия-
  • консервативна партия
Премиерът остава. Засега - 1
Снимка: БТА/АР

След разочароващия резултат на британските консерватори на предсрочните избори, на които те изгубиха парламентарното си мнозинство, премиерът Тереза Мей каза пред депутати консерватори, че ще продължи да бъде министър-председател дотогава, докато те искат тя да бъде на този пост, предаде "Ройтерс".

Вчера Мей се изправи пред членовете на т.нар. Комитет 1922, в който влизат депутатите консерватори, които не участват в правителството. Въпреки недоволството от представянето на партията на изборите Мей бе посрещната радушно в началото на срещата, съобщи "Ройтерс".

Тя заяви: "Аз съм човекът, който ви вкара в тази каша, и аз съм тази, която ще ви извадя от нея", разказа след срещата един от депутатите.

Мей е уверила депутатите, че ще остане на поста си толкова, колкото те преценят, че е необходимо. Била е загрижена за консерваторите, които са изгубили местата си, защото не са били преизбрани, извинила се е и няколко пъти е помолила да й простят, предаде ТАСС.

Премиерът остава. Засега

Мей обяви предсрочни избор с надеждата съществено да укрепи позициите на партията си в долната камара на парламента, за да може по-уверено да води преговорите за излизане от ЕС. Вместо това след поредица от груби грешки, допуснати по време на кампанията, и в резултат на засилване на позициите на опозиционната Лейбъристка партия консерваторите се представиха много по-зле, отколкото се предполагаше.

Премиерът остава. Засега

Торите изгубиха мнозинството си и сега трябва да разчитат в парламента на подкрепата на северноирландските юнионисти. По-късно днес Мей ще се срещне в Лондон с лидерa им Арлийн Фостър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тереза Змей

    0 3 Отговор
    Остава ама от остава до оставка има само едно К разлика.
Новини по държави: