Отидете към основна версия

852 0

Протестите в Русия продължават

  • путин-
  • русия

В Санкт Петербург „погребаха“ демокрацията

Поредният митинг ще се състои днес на площад „Болотная“ в руската столица. Този път ще протестират националистите. Митингът е организиран от движението „Русские”. В интервю за радио „Ехото на Москва” един от организаторите, Дмитрий Демушкин, съобщи, че участниците ще поставят всички актуални въпроси, включително и този за изборите, както и традиционната тема за миграцията.

Вчера на митинга на опозицията в Москва се събраха повече от 30 хиляди души. Над 10 000 протестираха и в Санкт Петербург. Общо в 90 града в страната се проведоха демонстрации в знак на протест срещу фалшификациите на парламентарните избори, спечелени от партията на Владимир Путин - „Единна Русия“. 

Протестите продължиха и през нощта. След многохилядните демонстрации в десетки градове в страната вчера, най- големите от 15 години насам, тази нощ около 30 ентусиасти, облечени в черно, организираха погребение на руската демокрация на централния площад в Санкт Перербург. 30 минути след акцията те бяха задържани от полицията за нарушаване на обществения ред.

Вчера органите на реда арестуваха десетки хора, които поискаха повече граждански права и анулиране на изборните резултати.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 50 000 на протест срещу Путин

    Многохиляден опозиционен митинг под надслов „За честни избори“ се провежда в Москва. Участниците в демонстрацията оспорват победата на ...
    10.12.2011
    1 213
    7
  • Окончатена победа за партията на Путин

    Управляващата партия "Единна Русия" е получила 238 депутатски мандата в Държавната дума. Това показват  окончателните резултати от с ...
    09.12.2011
    1 047
    0