Отидете към основна версия

2 853 12

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • израел-
  • палестина-
  • западен бряг-
  • махмуд абас-
  • джамия-
  • ал акса-
  • ерусалим

Палестинският президент Махмуд Абас нареди замразяване на всякакви официални контакти с Израел

Снимки: БТА/АР

Шестима души - трима палестинци и трима евреи - бяха убити вчера в новия изблик на насилие в израелско-палестинския конфликт, предаде Reuters.

Трима палестинци бяха убити в улични сблъсъци с израелски военни в Ерусалим и на Западния бряг. Палестинци запалиха автомобилни гуми и замеряха с камъни и фишеци военните, които отвърнаха с изстрели, гумени куршуми и сълзотворен газ.

През нощта палестинец се промъкна в къща в израелското селище Халамиш на Западния бряг и уби с нож трима израелци.

Нападателят, идентифициран като 19-годишен жител на село Хобар близо до Рамала, нахлул в жилище в еврейското селище Неве Цуф, северозападно от Рамала, и намушкал с нож всички хора в помещението, предаде Reuters.

Жертвите са двама мъже на 40 и 60 години и 60-годишна жена. Още една жена е била ранена и откарана в болница. Съсед на нападнатите заселници, който чул виковете им и се притекъл на помощ, прострелял нападателя палестинец.

Палестинският президент Махмуд Абас нареди по-рано през деня замразяване на всякакви официални контакти с Израел, докато новите мерки за сигурност, въведени от Еврейската държава на Храмовия хълм в Ерусалим, не бъдат анулирани.

"Обявявам, от името на палестинското ръководство, прекратяване на всички контакти с окупационната сила на всички равнища, докато Израел не отмени своите мерки срещу палестинския народ, Ерусалим и запази историческо статукво и юридическия статут на джамията Ал Акса", заяви пред медиите Абас, цитиран от DPА.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини