Last news in Fakti

22 Юли, 2017 09:18 2 844 12

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • израел-
  • палестина-
  • западен бряг-
  • махмуд абас-
  • джамия-
  • ал акса-
  • ерусалим

Палестинският президент Махмуд Абас нареди замразяване на всякакви официални контакти с Израел

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Шестима души - трима палестинци и трима евреи - бяха убити вчера в новия изблик на насилие в израелско-палестинския конфликт, предаде Reuters.

Трима палестинци бяха убити в улични сблъсъци с израелски военни в Ерусалим и на Западния бряг. Палестинци запалиха автомобилни гуми и замеряха с камъни и фишеци военните, които отвърнаха с изстрели, гумени куршуми и сълзотворен газ.

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ)

През нощта палестинец се промъкна в къща в израелското селище Халамиш на Западния бряг и уби с нож трима израелци.

Нападателят, идентифициран като 19-годишен жител на село Хобар близо до Рамала, нахлул в жилище в еврейското селище Неве Цуф, северозападно от Рамала, и намушкал с нож всички хора в помещението, предаде Reuters.

Жертвите са двама мъже на 40 и 60 години и 60-годишна жена. Още една жена е била ранена и откарана в болница. Съсед на нападнатите заселници, който чул виковете им и се притекъл на помощ, прострелял нападателя палестинец.

Военно положение: израелци и палестинци отново извадиха оръжия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Палестинският президент Махмуд Абас нареди по-рано през деня замразяване на всякакви официални контакти с Израел, докато новите мерки за сигурност, въведени от Еврейската държава на Храмовия хълм в Ерусалим, не бъдат анулирани.

"Обявявам, от името на палестинското ръководство, прекратяване на всички контакти с окупационната сила на всички равнища, докато Израел не отмени своите мерки срещу палестинския народ, Ерусалим и запази историческо статукво и юридическия статут на джамията Ал Акса", заяви пред медиите Абас, цитиран от DPА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    5 0 Отговор
    Офффффффффффф, пак ли
  • 2 Пазарен Либерализатор

    22 11 Отговор
    Евреите са виновни за вечния конфликт там.
  • 3 гошо2

    24 0 Отговор
    Те и българите са виновни че циганите трепат хора
  • 4 сима

    14 14 Отговор
    Каква най стара война . Кога ще се образовате журналята само глупости пишете .Палестинците са циганите на арабския свят никога не са имали държава а и не са искали Заселват се по тези земи като катуни преди стотина години При войната с британия бягат но нито Йордания нито Сирия ги искат .Питам ви циганите искат ли дъжава ?Тогава новата държава Израел ги отделя. а терорестични групуровки врагове на Изрел ги финансират за борба с тях За каква най стара война пишете журналята от Факти не разбирам

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Пазарен Либерализатор

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "сима":

    За светит е земи. Чети малко история, остави фейсбук експертите.
  • 6 Сима

    14 9 Отговор
    До номер пет какви земи това е една две махли и хълмче .Колкото Айше я интересуват светите земи толкова и палестинеца Хусам се интересува от тава Групировки финансирани отвън гласят нещята .Все едно някой от вън да разпали циганите да правят държава и да се отделят от България и след време какво правиш, отделяш ги в територия ида си правят държава,ама не искат .Ток от Израел без пари, идва на работа вместо да работи убива собственика, бомби ,убйства, палежи, е как ?Вчера вместо да се моли на джамията убиват двама полицаи, е как мир с кой?
  • 7 Bongo

    12 2 Отговор
    Сима, май си пропуснала един факт . Резолюция 2334 на ООН от 23.12.2016 г. приета с мнозинство от 14 гласа „за“ и един „въздържал се“ гласи, че „строежът на израелски селища в окупираните след 1967 г. палестински територии представлява грубо нарушение на международното право и основна пречка за постигането на справедлив и устойчив мир“. Изтеглете се от тези територии и ще има мир.
  • 8 Живко

    11 6 Отговор
    Евреите са най долната нация на света , Хитлер не е бил будала ,и сапун не става от тях , Евреиите масово купуват земи по Добруджата ,,ще дойде време ще обявят еврейска държава в България
  • 9 Адолф

    7 5 Отговор
    Бой по еврейската измет!
  • 10 Адолф

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "сима":

    А има ли по-гадни цигани от евреите? И кога евреите са имали държава? Ако това сегашното беше истинска и нормална държава, дали щяха да се трепят още... Евреите са паразити и затова никога няма да имат спокойно място под слънцето!
  • 11 Гошо

    4 4 Отговор
    До ЖИвко а като руснаците са купили цялото черноморие какво. Изрелците може я да построят я да я обработват ,а руснака на готово плюскане .В скоро време и кметовете ще са руски
  • 12 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Как ще се изтеглят те са като САЩ нали са си братя. Все едно да се изтеглят от Сирия