Отидете към основна версия

3 795 52

САЩ създават супервойници - Август 2017

  • войници-
  • супервойници-
  • армия-
  • сащ-
  • технологии-
  • оръжие-
  • броня-
  • въоръжени сили

Амбициозни проекти на американските въоръжени сили

Снимка: Shutterstock

Въоръжените сили на Съединените американски щати имат много иновативни проекти, с които целят постигането на доминация в световен мащаб. Един от тях е създаването на супервойници, пише сайтът We Are The Mighty.

Капитан Америка и Железният човек имат конкуренция в лицето на американската армия, която иска да усъвършенства военнослужещите си и тяхната екипировка.

Една от технологиите, които ще помогнат това да стане реалност, са бронираните дрехи. Армията ще замени тежката броня с много по-ефирна, създадена от специални нишки. Резултатът ще е дреха, която не се различава от нормалните, но за сметка на това ще предпазва от куршуми.

Други стъпка е синтетичната кръв. Пентагонът разработва тази технология, която е съставена от нанодиаманти, които ще играят ролята на червени кръвни телца. В тях ще се складират миниатюрни въздушни резервоари, които ще позволят на войниците да бъдат много по-ефективни под вода.

Бионичните ботуши също са амбициозен проект на Щатите. Те ще позволят на войниците да са много по-издръжливи, изразходвайки в същото време много по-малко енергия. Имунизацията против болка е друга стъпка към превръщането на редовия войник в супервойник.

Правителствената агенция към министерството на отбраната DARPA се занимава с развитието на новите технологии за целите на армията. DARPA работи и по проект, който ще позволи на войниците да останат будни много по-дълго време. Не е изключено и въвеждането на телепатични технологии в армията.

Мекият екзоскелет пък е друг амбициозен план, който ще направи американските войници много по-издръжливи. Накрая, но не на последно място, са обувки и ръкавици, с които супервойниците ще могат да се придвижват по отвесни и гладни повърхности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини