Отидете към основна версия

6 514 40

Да се спре вносът на Coca Cola и Mars в Русия

  • санкции-
  • русия-
  • сащ
Снимка: Shuttertock

Лидерът на партията „Справедлива Русия” Сергей Миронов предложи да бъде даден мощен отговор на новите антируски санкции въведени от САЩ като се изнесат руските валутни резерви от държавните американски облигации, да се въведат реципрочни санкции срещу Coca Cola, Mars, Procter & Gamble, както и вноса на алкохола от страни, участващи в антируските санкции.

„На война като на война! А в случая с Русия всеки агресор трябва да знае, че колкото по-силно бие, толкова по-силен отговор ще получи. Как трябва да отговорим? Първо трябва бъдат изнесени руските валутни резерви от държавните американски облигации”, казва Миронов. Според него няма никаква логика над четвърт от държавния резерв на Русия да бъде държан в американски държавни облигации. „Това е чисто политическо решение, което е напълно неадекватно на съвременната реалност. Става дума не толкова да отговорим на санкциите, а да спасим парите си”, допълва руският депутат.

Второто предложение е да бъдат разширени възможностите на местните производители да пласират стоката си на вътрешния пазар. „Щандовете на нашите магазини са пълни с презокеански марки. За какво са ни стоки на корпорации като Pepsico, Cola-Cola, Mars? Родните производители на безалкохолни напитки, млечни продукти, закуски и сладкарски изделия с удоволствие ще изпълнят родните рафтове със своята качествена продукция” е мнението на Миронов. Той е сигурен, че „руските предприятия лесно ще се справят с потребителското търсене, ако се забрани вносът например на козметика и битова химия като Procter & Gamble, Johnson & Johnson”.

Също така Миронов е на мнение, че руснакът трябва да се откаже от алкохолът, който се произвежда в страни, участващи в антируските санкции. „Спиртните напитки са продукция подобна на тази като сиренето или ябълките. Защо за тях няма подобни санкции?”, пита той.

Всички държавни учреждения и предприятия трябва да преминат от Microsoft на Linux с открити програмни кодове. „Това преструктуриране, разбира се, ще изисква значителен финансов ресурс, но това е неотложна задача и колкото по-рано пристъпим към нейната реализация, толкова по-добре”, казва Миронов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини