11 Август, 2017 20:45 3 878 24

Турция не поддържа санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • русия-
  • турция-
  • сащ
Турция не поддържа санкциите срещу Русия - 1
Снимка: АР/БТА

Анкара заяви официално, че се обявява срещу антируските санкции наложени от САЩ. Информацията дойде от министъра на икономиката на Турция Мевлют Чавушоглу, цитиран от вестник Hurriet Daily News. „Турция вече понесе загуби заради предишните санкции. Ограниченията срещу нашите съседи и партньори също така влияе негативно на турската икономика. Именно поради тази причина не сме се присъединявали и досега срещу санкциите срещу Русия”, казва турският министър.

По думите на Чавушоглу САЩ и Русия взаимно се санкционират, ЕС подготвя мерки против САЩ, тъй като те рефлектират негативно върху икономиката на евросъюза. „Стараем се да решаваме въпросите посредством диалог, за да не страда икономиката ни”, допълва Чавушоглу.

На 4 август 2017 г. ЕС разшири въведените през 2014 г. санкции срещу русия заради доставката на турбини Siemens за топлоелектрическата централа в Крим, като санкциите са били заобиколени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    21 19 Отговор
    Кой ли ги пита турчулята ?

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Дидор

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Питат ги-питат ги..втората армия в НАТО са. Ето още един пример за натовското единство . Интереса клати феса. И немците показаха среден пръст на САЩ...
  • 3 гост

    20 17 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    К'во да ти кажа?! То освен САЩ и тук там някой дребен и незначителен клакьор, май всички останали постепенно се обявяват против санкциите, а?

    Коментиран от #6

  • 4 Марио

    38 13 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Няма нужда да ги питат. Съобразяват се с тях и толкоз. Търгуват си с Русия на пълни обороти. Южен поток през Турция ще има и до 2018 г ще е готов. Турция е тази, която не пита и си плете кошницата. А ние най- големите г.золизци дори и в г.золизането сме на последно място. Само дето ни остава лош дъх в устата.
  • 5 Марио

    22 13 Отговор
    И руска атомна централа се строи и ще е до нашата граница. Ма ще я ползват чалмите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    20 9 Отговор
    Турция е член на НАТО,плаща си вноската и е длъжна да се съобразява с натовските закони и решения на колективния командващ орган.Турция НЕ Е ЧЛЕН НА ЕС И НЕ Е ДЛЪЖНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С РЕШЕНИЯТА НА КОЛЕКТИВНОТО УПРАВЛЕНИЕ,т.е. може да си търгува с когото си иска без да спазва ембаргото и санкциите.Освен това Турция има право на собствено мнение и да дава съвети независимо дали й ги искат.Турция много иска да стане член на ЕС,но ЕС не иска това никак.Турция е облагодетелствана от ЕС НА МАКС,ЗАКОТО ИМА УНИКАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ТЪРГЕВА БЕЗМИТНО С ЕВРОПА,все едно е пълноправен член,отделно дето ет ЕС зе наливат милиарди долари в Турция по различни програми.Затова и трябва много да внимава И УВАЖАВА ЕВРОПА,ЗАЩОТО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАКАЗАНА ЖЕСТОКО И НЕОБРАТИМО ИКОНОМИЧЕСКИ,КОЕТО НЕМИНУЕМО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,ОТЦЕПВАНЕ НА ТЕРИТОРИИ ОТ КЮРДИТЕ И ИЗОБЩО-ДО страхотни главоболия за Европа от океаноподобниия бежански поток,който ще последва.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 9 ХАСАН

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Браво ,много добър анализ..това се казва взаимнаобвързаност...и затова Европа дава подслон на много терористи за да може да ги употреби като коз...но от друга страна в Европа има 5 милиона турци -националисти които не се интегрират

    Коментиран от #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХАСАН

    13 5 Отговор
    Проблема е че както в НАТО така и в ЕС искат да бъдат такива срещу които са воювали -Полютбюро...един да заповядва и всички да изпълняват..Меркел се вживява в ролята си на секретар на полютбюро..без да се допита до никой застави всички да приемат бежанци!
  • 12 аферим и машалла

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Шшш коня, ти направо надмина себе си с тоя коментар. Колкото дълъг, толкова и смислен тъй че тоя път по изключение ти пиша плюсче.
  • 13 стоян георгиев

    8 14 Отговор
    турция е следващата дето я чакат санкции ,така че са си лика прилика с русия.само че и двете страни са със скрит нож зад гърба докато уж се прегръщат.жалко за турците,изминаха доста дълъг път и сега този убавец ще им срути всичко достигнато.така и не разбраха че единственото им спасение е да продължат да се демократизират иначе ще запрлиличат на останалите мюсулмански дъжави .жалко!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХАСАН

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Да се демократизират е нещо относително!! Либия от диктатура уж стана"демократична" ама знаем какви са последствията...същото важи и за Ирак..и за Сирия...ако дадеш ресурсите си на Запада си много "демократичен"

    Коментиран от #17

  • 16 Руски тролак

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "фен":

    Ако мислиш ,че теб те слуша ... най-добре си купи въже и сапун за да отървеш околните.
  • 17 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "ХАСАН":

    нито либия нито ирак са демократични,макар че там паднаха садам и кадафи,ще изтече много вода докато там заработят реално демократични институции и общество.в турция обаче до регреса на ердоган имаше такива демократично избрано правителство,съдебна система, гражданско общество и т.н. ,но ердоган ги разрушава една по една превръщаики турция в султанат.спре ли бизнеса в турция страната ще се срине и ще прокърви сериозно ,а се вижда как ес и сащ се борят да запазят баланса между принципите и интересите си в турция и краха при комшиите ще е страшен,лошото е че сме едно до друго и ако 80 млн.души на изток се отчаят ще бъде страшно и у нас.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 ХАСАН

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Не ми се вярва това да се случи...в основата на всичко е икономисеската война ..Турция иска от производител на зеленчуыи,текстил и авточасти да се превърне в производител на атомна енергия,самолети,кораби и високи технологии...това значи конкуренция за Запада...и технологиите които съюзниците не дават взима от Русия...немската фирма Grundic е отдавна турска ...и
  • 19 ХАСАН

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Не ми се вярва това да се случи...в основата на всичко е икономисеската война ..Турция иска от производител на зеленчуыи,текстил и авточасти да се превърне в производител на атомна енергия,самолети,кораби и високи технологии...това значи конкуренция за Запада...и технологиите които съюзниците не дават взима от Русия...
  • 20 стоян георгиев

    4 11 Отговор
    само стои и гледаи.спре ли конфликта в сирия ,турция излиза на черджето.единствените в ес дето можеха да я защитят бяха англичаните,но вече не пеят в хора.германия и франция имат ясни послания към ердо и за сега не са го одрязали икономически само щото турция спира маса имигранти.при американците е същото,те няма да простят на ердо деградацията на управлението му както и заигравката с русия и иран,а без тези две икономически сили турция е нищо.тва че иска да произвежда високи технологии е ясно,но то не става в султанати хасане.при султанатите се произвеждат само ла.на ,справка османската империя.тя владя 500 години балканите и не изгради една читава сграда,мост или път за тва време,подобна е ситуацията и сега в страните от залива .

    Коментиран от #22

  • 21 БУЛДОЗЕРА

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "ХАСАН":

    Само в германия са 5 милиона, а общо знешли колко милиона са апап? Добави швеция, норвегия, финландия плюс Балканите. Пита се общо колко милиона турци живеят по рвропата? Турция няма нужда от ЕС , тя отдавна е в ЕС . айди наздраве.
  • 22 ХАСАН

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Може и да си прав но забравяш европейската олигархия..Меркел и Макрон си имат шефове .това са европейските олигарси и тях много не ги интересуват реьигии,идеологии а единственно- печалба!...Виж Катар ..плати си данък спокойствие и се отърва от унищожение..Уж има икономически санкции към Русия но Сименс е доставила оборубване за централи в Крим....има санкции за български проищводители

    Коментиран от #23

  • 23 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХАСАН":

    на запад хасане няма олигарси,ттакива има само у нас от ес и на изток ,в русия украина...няма как в германия да има хора като ковачки или пеевски дето са се обогатили от близостта си с управляващите,няма как да го позволят корпорациите и реалния бизнес въобще.как си представяш да речем немския николаи банев да ощави мерцедес???
    сименс не е доставила нищо за крим,а руснаците са деиствали нечестно,поръчали са за сибир ,а са го инсталирали в крим,което им води нови санкции като се разбра.българия печели страшно много от санкциите ,хасане .само от разликите в цената на газа и нефта са над 3 млрд.,а реално руснаците пак са тук на черноморието и пак купуват всичко от българските производители като седнат да ядат и пият .може да провериш колко сме загубили от санкции по износа и колко сме спечелили от разликата в цените нагоривата.далаверата за българия е в пъти.
  • 24 Стейси

    0 0 Отговор
    Стояне по принцип си прав, но много подценявате Руската Федерация и надценявате ЕС