Отидете към основна версия

8 236 13

Ужасът в Испания продължава. Предотвратиха втори атентат в Каталуния (ВИДЕО)

  • барселона-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • камбрилс

Заподозрените са опитали нападение, подобно на това в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци

Снимки: БТА/АР

Ужасът в района на Барселона продължава.

В каталунското градче Камбрилс снощи бе извършено второ терористично нападение, което според властите е трябвало да повтори големия атентат от центъра на Барселона. Полицията смята, че е успяла да осуети плановете на терористите за нападение с много жертви, съобщиха осведомителните агенции.

Петимата терористи от Камбрилс са убити, пострадали са петима граждани и един полицай.
След като вчера в 17 ч. местно време бял микробус помете пешеходци на улица "Ла Рамбла" в Барселона, при което бяха убити 14 души, а стотина ранени, в полунощ местно време автомобил Audi се вряза в хора в Камбрилс - курорт на 120 километра южно от Барселона.

Местната полиция откри огън по автомобила и четирима от петимата предполагаеми терористи намиращи се в него, бяха убити на място. Петият бе ранен и почина малко по-късно от раните си. Двама от шестимата пострадали в това нападение са в тежко състояние. Сред ранените има и един полицай.

Някои от атентаторите са носели пояси с експлозиви, които бяха обезвредени от сапьори. По-късно стана ясно, че експлозивите са били фалшиви, съобщи каталунският премиер Карлес Пучдемон, цитиран от Reuters.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Барселона, но засега никой не е поел отговорност за случилото се в Камбрилс. Няма информация и за самоличността на нападателите.

Местни медии съобщиха, че автомобил се е врязал в полицейска кола, а полицията застреляла нападателите, единият от които размахвал нож. Съобщава се също, че заподозрените са блъснали граждани с кола.

Испанската телевизия потвърди, че заподозрените са опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: