Отидете към основна версия

2 262 20

Технически проблеми за НАТО

  • нато-
  • брюксел-
  • централа-
  • проблем

Преместването в новата централа в Брюксел се забавя

Снимка: Shutterstock

Преместването на НАТО в новата й централа за един милиард долара в Брюксел, което трябваше да стане преди края на тази година, ще се забави заради технически проблеми, предаде DPА.

"Преместването в новата централа на НАТО започна и очакваме да го приключим през първата половина на 2018 г. Строителните дейности в новата сграда до голяма степен са завършени, като работата по компютърните системи продължава. НАТО се нуждае от напълно обезопасени най-модерни компютърни системи в обстановка на растящи киберпредизвикателства", се казва в изявление на алианса.

Очаква се разходите за новата централа да надхвърлят заложения от страните членки лимит от 1,12 милиард долара. Според изявлението на НАТО сегашната цена на новата сграда е 1,17 милиард долара.

"Окончателната цена ще бъде известна след завършването на проекта. Има някои промени, свързани с финалната фаза на дейностите", се казва в изявлението.

Новата компютърна система ще трябва да обезопаси всички електронни комуникации на НАТО, както и да контролира наблюдението в цялата сграда, което ще се извършва от над 1000 камери и електронни пропуски с ирисово разпознаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: