Отидете към основна версия

2 320 1

Пияни охранители се удариха челно в кортежа на президента

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • кортеж

Тримата сърби, които се врязаха в автомобил от кортежа на Вучич, може да получат до осем години затвор 

Белградската полиция арестува трима души по подозрение, че са застрашили сигурността на президента на Сърбия Александър Вучич, след като с автомобил се врязаха в кортежа му, съобщи белградската агенция Бета, позовавайки се на вестник "Политика".

Според вестника инцидентът е станал в събота към 8.20 часа в Белград, когато срещу колата, в която се намирал президентът, налетял автомобил Bentley с испанска регистрация.

Тримата задържани може да получат до осем години затвор, предаде ТАСС.

Сръбският в. "Политика" съобщи, че няма пострадали в резултат на инцидентa. По информация на изданието Bentley с испански регистрационни номера се е врязало в първия от три автомобила на кортежа, в който се е намирал президентът.

После нарушителите се опитали да избягат, но били догонени от служители от охраната, пътуващи с президентския кортеж, и задържани.

Задържаните са трима сърби, известни на полицията като криминално проявени. Понастоящем те работели като охранители в белградска дискотека. По информация на "Политика" тримата взели колата от футболната звезда Ивица Драгутинович с намерение да се повозят. Единият от тях преди инцидента употребил кокаин.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович потвърди за катастрофата, като уточни, че "следствието не смята, че президентът е бил цел на нападението".

Според близки до президента медии врагове на президента заговорничат за убийството му. Политическите опоненти на Вучич обаче твърдят, че това е пропаганда, която има за цел да представи Вучич като жертва и да отклони вниманието от икономическите и социалните проблеми на Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сърбия няма да влезе в НАТО

    Сърбия няма намерение да се присъединява към НАТО. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92. Вучич вече е заявил това пред г ...
    05.09.2017
    2 456
    18
Новини по държави: