Отидете към основна версия

2 950 14

Германия тотално отсвирва Турция

  • германия-
  • турция-
  • ес

Страната иска да прекрати преговорите с Анкара за членство в ЕС

Германският външен министър Зигмар Габриел се обяви за прекратяването на преговорите с Турция за членство в ЕС, съобщи DPA.

“Брюксел трябва да спре преговорите с Турция за членство в ЕС. Знам, че мнението на лидера на социалдемократите Мартин Шулц е подобно. Аз го споделям. Знам и че повечето германци вярват, че в Турция има разбирания, които няма как да съответстват на идеята за ЕС.

Не мисля, че турският президент Реджеп Ердоган иска да наложи европейски разбирания. Той го заяви пред мен още преди няколко години. В Анкара са се насочили към тоталитарен режим. Ние не искаме да късаме дипломатически отношения. Все пак засилваме икономическото си давление. Няма как да се откажем от своите инвестиции. Сега нещата в Турция са доста рискови“, заяви Шулц.

Отношенията между Германия и Турция се обтегнаха през последните няколко месеца. Турският президент Реджеп Ердоган непрестанно си разменя упреци с германски политици. Всече и Австрия се обяви за край на преговорите, но няколко други страни подкрепят тяхното продължаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: