Отидете към основна версия

15 Септември, 2017 18:23, обновена 15 Септември, 2017 18:23 6 766 36

Терор в лондонското метро (СНИМКИ)

  • лондон-
  • метро-
  • великобритания-
  • експлозия-
  • взрив

Лондонската полиция провежда специална операция по издирването на атентатора

Снимки: БТА/АР

Взрив избухна в лондонското метро, съобщиха медиите на Острова. Инцидентът е станал на станция „Парсънс грийн“, посочиха британските сили за сигурност.

Свидетели разкриха, че експлозивното устройство е било поставено в торба близо до вратата на вагона. Няма информация за жертви.

ВВС съобщи, че е възможно устройството да е било поставено в бяла кофа. По случая се води разследване. Някои от пострадалите са получили лицеви изгаряния.

Британският премиер Тереза Мей осъди "подлия атентат в лондонското метро", като подчерта, че той е можел да причини големи щети, предадоха Reuters.

Взривното устройство е имало за цел да предизвика огромни щети, подчерта Мей в обръщение по телевизията след извънредно заседание на кризисния комитет на британското правителство.

Тежковъоръжени полицаи бяха изпратени към мястото на инцидента, както и екипи на бърза помощ. Засилено е полицейското присъствие в станциите на лондонска подземна железница.

Свидетели разкриха, че е настанала паника в мотрисата. Полицията води разследване какво е било съдържанието на торбата и дали става въпрос за самоделно взривно устройство.

Британската полиция обяви, че разглежда случилото се като терористично нападение.

Вече официално взривът на лондонската гара "Парсънс грийн" е считан от британските власти за терористичен акт. Изглеждаше като кофа с майонеза. Така очевидец описа пред BBC на какво е приличало взривното устройство, което избухна по-рано днес на метростанцията "Парсънс грийн" в Лондон.

Най-малко 22 души са били ранени при днешната експлозия във вагон от метрото на станция "Парсънс Грийн" в Западен Лондон, причинена от самоделно взривно устройство, предаде Reuters, като се позоваха на британските здравни власти.

Пострадалите при атентата получават медицинска помощ в четири болници. Осемнайсет от тях са били откарани в болница, а останалите четирима са отишли сами.

По-рано лондонското бърза помощ съобщи, че никой от 18-те пациенти, които е хоспитализирала, не е с опасност за живота.

Взривното устройство, използвано при атентата, е имало часовников механизъм, съобщи BBC.
По-рано стана ясно, че експлозивът не е бил детониран изцяло.

Кметът на Лондон Садик Хан каза, че полицейското присъствие по улиците на британската столица ще бъде засилено през идните дни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: