Отидете към основна версия

1 218 9

Русия иска по-добри отношения със САЩ

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сащ-
  • сирия-
  • отношения-
  • рекс тилърсън

Двамата дипломати са обсъдили Сирия

Москва има интерес от нормализирането на отношенията с Вашингтон, заяви руският външен министър Сергей Лавров след среща с американския си колега Рекс Тилърсън, съобщи ТАСС.

„Ясно е, че ние трябва да оправим тези отношения. Не ние започнахме спиралата от не много позитивни взаимни действия и ние сме заинтересувани да се върнем към нормалното състояние на двустранните връзки", каза Лавров пред журналисти в Ню Йорк. Двамата министри участват в сесията на Общото събрание на ООН.

Руският външен министър заяви, че основна тема на разговора му с Тилърсън е била Сирия. Той отбеляза, че американски и руски военни съгласуват планове за превземането на градовете Ракка и Дейр ез-Зур, така че да не пострадат общите цели на борбата с тероризма.

По думите на Лавров, Тилърсън признал, че Джебхат ан Нусра е терористична организация и трябва да бъде унищожена. „Днес ние напомнихме на нашите американски колеги, че и Джебхат ан Нусра представлява терористична организация и подлежи на унищожаване. Рекс Тилърсън призна, че това е така", заяви Лавров.

В интервю за телевизия „Фокс нюз“ Тилърсън заяви, че САЩ и Русия работят за намиране на сфери на взаимодействие в Сирия, предаде ТАСС. Двете страни концентрират също усилията си за разгрома на „Ислямска държава“ в Сирия и стабилизиране на обстановката там, добави американският държавен секретар.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия вдигна мерника на CNN

    Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава руското медийно законодателство и призова представители на медия ...
    29.09.2017
    2 073
    7
  • Руски генерал бе убит в Сирия

    Руски генерал – лейтенант е загинал в Сирия, съобщи ТАСС. Това е генерал Валерий Асапов. Той е загинал при обстрел с мини от страна на групир ...
    25.09.2017
    5 710
    53
  • Москва: САЩ нарушават договора за контрол над въоръженията

    Русия е изключително обезпокоена от изказвания на президента на САЩ Доналд Тръмп, който оспорва иранското ядрено споразумение и подозира, че самият Ва ...
    20.09.2017
    1 422
    9