Отидете към основна версия

7 508 24

Топ 5: Мелета с охраната на Ердоган (ВИДЕО)

  • реджеп ердоган-
  • орхана-
  • турция

Охранителите на турския президент често предизвикват дипломатически скандали

Снимка: БТА/AP

През последните седмици президентът на Турция Реджеп Ердоган изпадна в дипломатическа криза със САЩ.

Причината е, че негови охранители нападнаха протестиращи в Ню Йорк. Това не е единствен подобен инцидент, засягащ охранителите на турския президент. За това и Sputnik ни припомня пет случая, в които охраната на Ердоган е нападала хора в други държави.

1. Боят в Ню Йорк.

В Ню Йорк Ердоган изнесе реч в хотел „Мариот Маркиз“. Тогава един от слушателите стана и извика: „Вие сте терорист“. В този момент се намесиха охранителите. Камерите в залата заснеха как те нанасят побой над няколко души в помещението.


2. Боят пред турското посолство във Вашингтон.

През май 2017 г. охранителите на Ердоган нападнаха група протестиращи пред турското посолство във Вашингтон. Полицията описа инцидента като „брутална атака“. Пострадаха 11 души, включително и един полицай.

3. Атака срещу протестиращи във Вашингтон.

Инциденти във Вашингтон имаше и през 2016 г. Тогава Ердоган държеше реч пред местен институт. През това време охраната му нападна мирни протестиращи. Сред тях имаше и турски журналисти.

4. Побоят в Евкадор.

През февруари 2016 г. Ердоган беше на посещение в Еквадор. Тогава охранителите му нападнаха група прокюрдски протестиращи и техни поддръжници. Пострадаха няколко души, включително и член на Еквадорската национална асамблея.

5. Инцидента в ООН.

През 2011 г. турският президент беше на посещение в Ню Йорк за събрание на Асамблеята на ООН. Тогава охранителите му започнаха бой с персонала за сигурност в сградата. Няколко души пострадаха в следствие на размириците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция няма да приеме кюрдска държава

    Турският премиер Бинали Йълдъръм призова кюрдското автономно правителство в Ирак да се откаже от референдума за независимост, съобщи Yeni Safak. Ре ...
    22.09.2017
    1 840
    28
  • Тръмп: Ердоган ми е добър приятел

    „Турският президент Реджеп Ердоган се превърна в мой приятел.“ Това заяви президента на САЩ Доналд Тръмп след срещата си с Ердоган в кулоа ...
    22.09.2017
    1 691
    6
  • Турция изпраща войски в Сирия

    Турция е готова да разположи войски в сирийската провинция Идлиб. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Ройтерс“. Р ...
    22.09.2017
    1 956
    5
Новини по държави: