Отидете към основна версия

2 073 7

Русия вдигна мерника на CNN

  • cnn-
  • rt-
  • русия-
  • роскомнадзор-
  • мария захарова

Москва обвини американската телевизия, че нарушава нейното медийно законодателство

Руският медиен регулатор Роскомнадзор обвини американската телевизия CNN, че нарушава руското медийно законодателство и призова представители на медията за обсъждане на проблема, предаде Reuters.

По-рано тази седмица руското външно министерство обвини Вашингтон, че подлага на неоправдан натиск дейността в САЩ на подкрепяната от Кремъл електронна медия Russia Today (RT), и предупреди, че Москва ще предприеме ответни мерки.

Роскомнадзор заяви на сайта си, че CNN е извършила нарушения на руското медийно законодателство, включително на лиценза си да излъчва на територията на Федерацията, но не посочи какви са нарушенията.

Регулаторът посочи, че ще продължи "системното си наблюдение" на регистрираните в Русия чуждестранни медии.

На въпрос дали решението е политически мотивирано, ръководителят на Роскомнадзор Александър Жаров заяви: "Не работя в политическа служба, а в регулаторен орган".

Вчера говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че властите на САЩ настояват RT да се регистрира като "чуждестранен агент" в САЩ. Захарова каза, че това застрашава сигурността на служителите на медията, защото включва задължение да съобщят свои лични данни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини