Отидете към основна версия

8 325 78

Русия подари на Сърбия ремонтирани МиГ-29 (ВИДЕО)

  • сърбия-
  • миг-29-
  • русия-
  • изтребител

Шест руски изтребителя ще бъдат предадени на Белград до края на седмицата

Два руски изтребителя МиГ-29 се очаква да бъдат предадени днес на сръбската армия на военното летище "Батайница", а останалите четири - до петък, съобщават медиите в западната ни съседка. Самолетите ще бъдат доставени на части.

Вестник "Политика" посочва, че самолетите са били модернизирани и почти напълно ремонтирани, а финализирането ще бъде извършено в западната ни съседка, за да бъдат хармонизирани със стандартите на сръбската армия. Планът е всичките шест самолета, подарени от Москва на Белград, да бъдат доставени до петък.

"Новости" уточнява, че МиГ-овете ще пристигнат разглобени на големи части и машините, оборудването им, въоръжението и всички резервни части ще пристигнат в Сърбия до петък.

Машините, които ще бъдат докарани от транспортен самолет "Руслан", ще бъдат сглобени и функционални до две седмици, съобщава вестникът. "Новости" добавя, че пристигат и руски експерти, които да помогнат за сглобяването и свързването на компонентите, като подчертава, че това е "много сложна работа".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: