Отидете към основна версия

2 181 10

Стоичков все пак се извини на испанския вицепремиер (ВИДЕО)

  • сорая саенс-
  • христо стоичков-
  • каталуния-
  • независимост-
  • испания

Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния, обясни поведението си бившият футболист

Легендата на "Барселона" Христо Стоичков се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания - Сорая Саенс. Това стана ясно от негово изказване по мексиканската телевизия Univision.

"Живял съм много години в Каталуния и имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора", твърди Стоичков във видеозаписа.

"Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния", добави Стоичков.

"Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората там. Да живее Каталуния и нищо повече", завърши бившият футболист.

Вчера Стоичков обвини Саенс, че нейните дядо, баща и непълнолетен син са последователи на Франсиско Франко. Бившият футболист е един от защитниците на референдума в Каталуния. Той призова Саенс да подаде оставка, заради сблъсъците между полиция и граждани по време на гласуването в региона.

Стоичков обвини Саенс, че е изпратила полицията да бие невинни хора. Тя отговори с жалба срещу него за обида.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: