Отидете към основна версия

12 303 8

В Иран със зловеща заплаха към САЩ

  • иран-
  • заплаха-
  • сащ

Властите в страната искат да запазят ядреното споразумение

Снимка: БТА/AP

Властите в Иран предупредиха САЩ, че са готови на остра реакция срещу евентуална отмяна на ядреното споразумение със страната. Това беше обявено от иранския външен министър Мохамад Ал Джафари, цитиран от „Ройтерс“.

През последните седмици президентът на САЩ Доналд Тръмп постоянно повтаря, че не е доволен от споразумението за ядрената програма на Иран. Има информации, че Вашингтон готви нови санкции за страната.

„Ако в САЩ предприемат действия срещу ядреното споразумение с Иран, страната ще трябва да премести своите регионални бази извън обсега от 2000 км. на нашите ракети.

Слуховете за глупостта на американското правителство да обяви Революционната гвардия за терористична група може и да са верни. Тогава ние ще третираме САЩ, както третираме „Ислямска държава“. Това важи особено за тяхното представителство в Близкия Изток. Това трябва да бъде разбрано“, заяви Джафари.

Иранският президент Хасан Рохани също защити Революционната гвардия. Според него подобни действия на САЩ само ще обединят Иран.

Тръмп трябва да направи ключово изявление през следващата седмица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини