Отидете към основна версия

3 368 8

Взривеният депутат: Москва стои зад атаката (СНИМКИ)

  • ихор мосийчук-
  • украйна-
  • киев-
  • атентат-
  • русия-
  • рамзан кадиров

Кремъл побърза да отхвърли обвиненията за връзка с експлозията в Киев

Снимки: БТА/АР

Украинският депутат Ихор Мосийчук, ранен при нападение с мотоциклет-бомба в Киев, обвини Русия за атаката, която представители на властите определиха като терористичен акт, предаде Reuters.

Мосийчук, член на Радикална партия на Олег Ляшко, бе приет в болница без опасност за живота. При нападението обаче загинаха неговият бодигард и минувач, а двама човека бяха ранени.

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че неизвестни извършители са поставили експлозиви в мотоциклет, който избухнал в момент, когато депутатът излизал от сградата на телевизия.

Олег Ляшко, лидерът на Радикалната партия, заяви че инцидентът без съмнение е политически мотивиран.

Самият Мосийчук обвини Русия за атаката. "Вярвам, че поръчителите са в Москва, а изпълнителите са в Киев", написа той във Facebook.

Засега полицията не е съобщила за възможни заподозрени или мотиви за нападението.

Обвиненията, че Русия е замесена в експлозията в Киев, при която загинаха двама души и бе ранен украински депутат, са неоснователни и истерични, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Без всякакви съмнения това са признаци на нова антируска кампания, за нещастие обхванала Украйна и Киев", каза Песков по време на конферентен разговор с представители на медиите.

"Както винаги, това са абсолютно неоснователни, голословни, истерични твърдения от Киев, насочени не само срещу Рамзан Кадиров, а и срещу всички, които заемат каквато и да било длъжност в Москва", подчерта Песков.

По-рано съветник на украинския вътрешен министър заяви, че чеченският лидер Кадиров има интерес от покушението, припомня ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: