Отидете към основна версия

4 959 0

В Турция избегнаха зловещо клане

  • турция-
  • атентат-
  • мол

Терористи са подготвяли атентат в мол

Снимка: БТА/AP

Терористи от групировката „Ислямска държава“ са планирали терористичен атентат срещу мол в Истанбул, съобщи „Хюриет“.

Информацията беше обявена от турската полиция за борба с тероризма. Плановете за нападение са били разкрити след мащабно разследване на турските власти.

Разследването е започнало след два взрива в жилищни сгради в истанбулския квартал „Байрампаша”. Оказало се, че два от апартаментите в района са били терористични клетки.

В последствие са били заловени четирима заподозрени, докато се опитват да избягат от района. Един от тях е бил прострелян в крака. В колата им е било намерено голямо количество експлозиви, а в апартаментите материали за направата на бомби.

Малко по-късно е бил претърсен търговски център в квартала. В него са били намерени четири микровълнови печки, пълни с експлозиви, заключени в сейфове.

Смята се, че терористите са закупили печките от мола. След това са ги върнали под предлог, че са развалени, а машините са били поставени в специални сейфове.

В момента се води разследване по случая.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • "Фашистки диктатор" обиди Ердоган

    Турският президент Реджеп Ердоган подаде оплакване в съда срещу опозиционен депутат, съобщи „Гюмхюриет“. Оплакването е срещу Бюлен Тезк ...
    31.10.2017
    3 356
    4
  • Кметът на Анкара подаде оставка

    Кметът на турската столица Анкара Мелих Гьокчек подаде оставка от поста си под нарастващ натиск от президента Реджеп Ердоган върху местни служители пр ...
    28.10.2017
    1 757
    4
  • НАТО е против руските ракети в Турция

    НАТО е против решението на Турция за купуване на руските ракетни системи С-400 главно от съображения за сигурност, а не заради техническата несъвмести ...
    26.10.2017
    4 257
    36
Новини по държави: