Отидете към основна версия

3 760 11

За кого е изгоден конфликтът със Северна Корея?

  • северна корея-
  • конфликт-
  • сащ

Според руски политик лобита в американския Конгрес имат интерес от него

Натискът над Пхенян няма да разреши проблемът със Северна Корея. Това заяви заместник – председателя на международния комитет към руския парламент Алексей Чепа, цитиран от РИА Новости.

Според него споровете между САЩ и КНДР са полезни за някои кръгове в американския Конгрес, които лобират в полза търговията с оръжие.

В момента американският президент Доналд Тръмп е на обиколка в Азия. В Япония той призова японският премиер Шинзо Абе да закупи оръжие от САЩ, с което да противодейства на севернокорейските ракети.

„Според мен Северна Корея ще се съгласят, стига да се води спокоен разговор и да се поставят ясни условия. С езика на заплахите няма да се постигне нищо.

Голяма част от американските оръжие са съсредоточени около Северна Корея. Говоря за оръжията в Южна Корея и Япония. Оръжията на тези територии могат да застрашат и нас. За определени лобита обаче това е добър бизнес“, заяви Чепа.

Президентът Тръмп вече обяви, че е готов да разговаря с руския държавен глава Владимир Путин, относно разрешаването на въпроса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: