Отидете към основна версия

1 864 15

Япония ще се защити от КНДР, когато си купи оръжие от САЩ

  • япония-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Доналд Тръмп готов за голяма сделка с Абе

Военната сделка между САЩ и Япония ще помогне за спирането на заплахата от Северна Корея. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след разговорите си с японския премиер Шинзо Абе, цитиран от „Гаридън.“

„Вие ще може да сваляте севернокорейските ракети, когато си поръчате оборудване от САЩ. Важно е, че премиерът Абе ще закупи огромни количества военно оборудване, както би трябвало. Това е най-добрият вариант. Това са работни места за САЩ и сигурност за Япония.

Някои твърдят, че моята реторика е прекалено твърда. Вижте обаче какво стана с тази прекалено мека реторика през последните 25 години. Сега е времето САЩ и Япония да подложат КНДР на максимален натиск. Там трябва да започнат да спазват обещанията си“, заяви Тръмп.

В същото време японският премиер Шинзо Абе приветства усилията, които Китай прави в опита си да ограничи ядрената програма на Северна Корея.

„Китай трябва да играе по-голяма роля в прекратяването на ядрената програма на Северна Корея. Ние подкрепяме президента Тръмп, когато той казва, че всички възможности са на масата. Япония и САЩ са на 100% заедно. Уверих г-н Тръмп в това“, заяви Абе.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: