Отидете към основна версия

1 921 6

Тръмп с призив към Русия и Китай

  • китай-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Той иска страните да помогнат с натиска над Северна Корея

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доанлд Тръмп призова Русия и Китай да направят повече, за да се преборят с ядрената заплаха от Северна Корея, съобщи News 24.

В момента Тръмп е на обиколка в Азия, на която основната му цел е да предприеме действия за ограничаването на ядрената програма на страната.

„Северна Корея е световна заплаха и изисква световни действия. Севернокорейският лидер Ким Чен ун застрашава милиони животи и е врем да действаме с голяма решителност. Ако Китай и Русия започнат да действат, мисля че нещата ще се случат и то много бързо. Мисля, че е важно в Китай да бъдат по-бързи и ефективни в действията си спрямо този проблем от всеки друг, а там могат да се справят с това бързо и лесно. Призовавам и Русия да помогне в овладяването на тази потенциално трагична ситуация. Това е важно

Ние правим най-доброто военно оборудване в света и Южна Корея ще поръча такова за милиарди. Това е доста смислено за тях“, заяви Тръмп.

Тръмп отправи благодарности към китайския президент Си Дзинпин за действията спрямо икономиката на Северна Корея, които той въведе през последните месеци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини