9 Ноември, 2017 09:05 1 906 6

Тръмп с призив към Русия и Китай

  • китай-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Той иска страните да помогнат с натиска над Северна Корея

Тръмп с призив към Русия и Китай - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доанлд Тръмп призова Русия и Китай да направят повече, за да се преборят с ядрената заплаха от Северна Корея, съобщи News 24.

В момента Тръмп е на обиколка в Азия, на която основната му цел е да предприеме действия за ограничаването на ядрената програма на страната.

„Северна Корея е световна заплаха и изисква световни действия. Севернокорейският лидер Ким Чен ун застрашава милиони животи и е врем да действаме с голяма решителност. Ако Китай и Русия започнат да действат, мисля че нещата ще се случат и то много бързо. Мисля, че е важно в Китай да бъдат по-бързи и ефективни в действията си спрямо този проблем от всеки друг, а там могат да се справят с това бързо и лесно. Призовавам и Русия да помогне в овладяването на тази потенциално трагична ситуация. Това е важно

Ние правим най-доброто военно оборудване в света и Южна Корея ще поръча такова за милиарди. Това е доста смислено за тях“, заяви Тръмп.

Тръмп отправи благодарности към китайския президент Си Дзинпин за действията спрямо икономиката на Северна Корея, които той въведе през последните месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    27 2 Отговор
    И пак в новините се споменава Русия и нещо лошо. Какво точно повече трябвало да направят??? Каквото е трябвало и се е искало от нея са направили. Искаше се от тях да гласуват за санкциите - гласуваха. Искаше се от тях да замразят сметките в банките - направиха го. Искаше се да не се търгува с тях - не търгуват. Не само в Русия работят севернокорейски арбайтери, но те са мирни граждани и не виждам как точно да бъдат екпулсирани. Така че тази новина пак е начин да се спомене Русия и веднага да бъде свързана с лошотия. Поредния гвоздей за отрицателен имидж.
  • 2 Зъл

    24 2 Отговор
    Нали са много велики хамериканците, защо отправят призиви?! Да се оправя сам Тръмп, нали е голям мъж!
  • 3 153759

    25 3 Отговор
    Кой е по-голяма заплаха за МИРА, Северна Корея или САЩ?

    Коментиран от #4

  • 4 БОБИ КОЧА

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "153759":

    САЩ това е ясно даже и на нашите русофоби
  • 5 Съни

    21 0 Отговор
    Какви са тези призиви от говедарите?? Нали току що си гласуваха огромен военен бюджет..значи армията им е супер-нека тогава сами се справят със С.Корея..да ама не. Защото знаят,че ще станат на пастет..В цялата тази ситуация,лудака Ким показа на целият свят,че въпреки огромните пари и безброй военни бази--САЩ са пълен въздух под налягане--ФАКТ----
  • 6 бббббб

    19 1 Отговор
    Странно.Молят агресора Русия,на която налагаш санкции да усмири друг агресор!?!?Нали САЩ са много силни ,да си го усмирят те.