Отидете към основна версия

3 768 12

Масова атака по Ислямска държава

  • сирия-
  • ирак-
  • ислямска държава
Снимка: АР/БТА

Мащабна операция извършиха шест руски стратегически бомбардировача Ту-22М3 по обекти на Ислямска държава в района на провинция Дейр аз Зур. Атакувани са обекти в района на долината по река Ефрат.

При атака на сирийските правителствени сили и руските съюзници на две места в Сирия са били убити 57 цивилни, като от тях 19 са деца, съобщиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.

В началото на ноември правителствените сили и съюзниците им успяха да превземат стратегическия град Бу Камал, което се оказа сериозно удар по терористите от Ислямска държава, тъй като градът осигурява връзката с онези части от Ирак, които са контролирани от джихадистите, уточнява агенция ТАСС.

23 цивилни, сред които и 4 деца са загинали от въздушни и артилерийски удари на силите на режима по бунтовническия бастион Източна Гута, край столицата Дамаск. Ударите са били концентрирани в района на Месраба, където са загубили живота си най-малко 15 души. За 127 загинали, съобщава агенция Reuters като се позовава на информация на Сирийски център за наблюдение на човешките права. От тях 30 са деца. Според очевидци Месраба и Хараста от днес се бомбардират със самолети и дронове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини