Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 13:30 2 506 3

Булките на "Ислямска държава" са новата заплаха

  • булки-
  • ислямска държава-
  • тероризъм

Притеснения от разрастваща се тяхна дейност

Все повече жени на бойците на „Ислямска държава“ се опитват да се завърнат в родните си места, съобщи „Вашингтон Пост“.

Някои от тях твърдят, че са били принудени да пътуват за Ирак или Сирия, за да бъдат със съпрузите си. Малко от тези жени са участвали в сражения, но различни експерти започват да ги считат за заплаха.

Според тях много от жените споделят идеологията на ДАЕШ. Предвид очертаващият се разгром на групировката, някои от бойците са давали оказания на съпругите си за извършването на терористични атентати. Също така се води подготовка за обучение на децата им за бъдещи бойци.

Някои от жените са били подтиквани да извършват военни акции в различни локации. В момента експерти настояват за извършването на по-сериозен контрол над потоците от бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg Heil

    4 0 Отговор
    Съд и затвор .
  • 2 До редактора

    3 0 Отговор
    "...давали Оказания..."
  • 3 qqqqq

    0 0 Отговор
    Между другото са много красиви момичета.