Отидете към основна версия

1 734 11

Спрете парите на Унгария

  • унгария-
  • пари-
  • ес

Бивши еврокомисари с призиви към Жан - Клод Юнкер

Трима бивши еврокoмисари призоваха председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер да прекрати финансирането на Унгария, съобщи Daily News Hungary.

Те изпратиха отворено писмо до ЕК. В него настояват за възстановяването на демократичните свободи в Унгария.

„Искаме Европейската комисия да прекрати финансирането на Унгария. Изключваме финансирането, предоставено пряко от Комисията, без посредничеството на страната“, се казва в писмото.

То е подписано от бившите еврокомисари Паскал Лами, Франц Фишлер и Янис Палеокрас. Писмото е подкрепено и от бившия германски министър на финансите Ханс Айхел.

Те обвиняват премиерът Виктор Орбан в ограничаване на медийните свободи и изземане на контрола над университетите и обществените институции.

През последните месеци правителството на Орбан атакува университети, финансирани от организации на магната Джордж Сорос. Самият премиер на няколко пъти атакува милиардера.

ЕС често отправя критики към Унгария, заради действията на правителството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сорос и Орбан кръстосаха шпаги

    Потискането на опозицията в Унгария при управлението на Виктор Орбан е по-голямо от това във времената на СССР. Това заяви магнатът Джордж Сорос, цити ...
    01.12.2017
    1 594
    6
  • Великобритания плаща милиардите на ЕС

    Великобритания е предложила на ЕС сума, близка до исканата от Брюксел, съобщи Би Би Си. В момента текат преговори за финансовите задължения на Лонд ...
    29.11.2017
    1 548
    1
  • ЕС е отворен за Западните Балкани

    В ЕС има все по-голяма воля за разглеждането на евентуално членство на страните от Западните Балкани. Това заяви европейският комисар по разширяването ...
    28.11.2017
    1 040
    3
Новини по държави: