Отидете към основна версия

1 058 2

Меркел и Саркози на четири очи

  • меркел-
  • саркози-
  • еврозона

Обсъждат кирзата в Еврозоната

Започва седмица на разговори на високо равнище, посветени на кризата в Еврозоната. Германският канцлер Ангела Меркел ще приеме днес френския президент Никола Саркози.

Дуото, което е в центъра на европейските усилия за овладяване на кризисната ситуация с единната валута, ще се събере в Берлин за тяхната първа среща на четири очи за 2012 г.

По план финансовите министри на 27-те държави от ЕС трябва да се срещнат на 27 януари за подготовка на решенията, които техните лидери ще обсъдят седмица по-късно на среща на върха.

Всички институции в Европа са под растящ натиск да намерят категорично решение на дълговата криза в Еврозоната, която току-що навърши 10 години.

Междувременно експерти направиха поредната негативна прогноза за икономиките в Еврозоната. Огромният бюджетен дефицит на Великобритания и рязкото покачване на безработицата ще доведат до влошаване на състоянието на британската икономика през 2012 година според наскоро проведено допитване сред водещи бизнесмени в страната.

56% от тях смятат, че състоянието на икономиката ще се влоши през следващите 12 месеца. Същевременно по-малко от 10% считат, че ще има известно подобрение.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини