Отидете към основна версия

3 166 37

САЩ: Руснаците не се изтеглят от Сирия

  • пентагон-
  • русия-
  • сирия-
  • изтегляне-
  • ислямска държава

На 6 декември президентът Владимир Путин обяви пълния разгром на "Ислямска държава" в Сирия

Снимки: БТА/АР

Пентагонът не наблюдава изтегляне на руските войски от Сирия. Това обяви пред журналисти говорителят на щаба на оглавяваната от САЩ международна антитерористична коалиция полковник Раян Дилън, предаде Reuters.

На 6 декември Владимир Путин обяви пълния разгром на "Ислямска държава" в Сирия. На 11 декември по време на посещението му в базата "Хмеймим" той възложи на Министерството на отбраната в Москва да започне изтеглянето на руската група войски от Сирия.

Според Дилън обаче Сирийската демократична опозиция продължава с успешните операции срещу ИД, като опозиционните сили напредват в областта на Ефрат. Вече 1700 квадратни мили, които бяха под контрола на ислямистите, са освободени, уточни полковникът.

"Въпреки твърденията на Русия, че джихадистите са разгромени, сирийските демократични опозиционни сили срещат съпротива. Явно те организират изтеглянето си от Сирия”, обясни американският военен. Стана ясно и, че сирийските демократични сили и иракската армия си сътрудничат и разчистват "последните гнезда" на ИД по границата между Ирак и Сирия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини