Отидете към основна версия

3 262 18

Румънски медии: Българи искат при нас!

  • румъния-
  • българия-
  • референдум-
  • северозападна-
  • борис каменов-
  • медии

Румънските медии са изненадани

Снимка: Shutterstock

Медиите в северната ни съседка Румъния с изненада пишат за инициатива за присъединяване на три български области към страната. Четвъртата власт обърна внимание на желанието на три области в Северозападна България да има допитване за получаване на автономия в рамките на България или обединение с Румъния.

Видин, Враца и Монтана са недоволни от ширещата се корупция в областта и искат да вземат в свои ръце бъдещето си. Румънските медии написаха, че „Българи искат в Румъния!“, определяйки информация като „изненадваща“.

Телевизия Диджи 24 я определя като „отзвук на борбата с корупцията в България“. Телевизия Бе1 определя ситуацията като „безпрецедентна". Вестник „Евениментул зилей“ смята инициативата за „изключително сериозна". Информационният сайт „Щир пе сурсе" пише за „неочакван референдум в България".

Инициаторът на сепаратисткото движение Борис Каменов заяви, че ще представи на Румъния предложение за присъединяване, след като регионът получи независимост. Запитан дали трите български области ще станат като Барселона, Каменов отговорил, че Северозападна България има нужда от „мъж като Пучдемон" - прокуденият премиер на Каталуния и организатор на референдума за независимост на испанския регион.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: