Отидете към основна версия

22 247 61

САЩ купуват съветски изтребители. Вижте защо

  • сащ-
  • русия-
  • миг-29-
  • изтребители-
  • учения-
  • съветски-
  • самолети

САЩ са впечатлени от успехите на Русия в Сирия

Снимка: Shutterstock

Въоръжените сили на Съединените американски щати закупуват стари съветски бойни самолети. Доставките идват главно от страни от бившия Съветски съюз, основно от Украйна, а главната причина е една. Американците подлагат на техническа проверка самолетите, а след това ги използват за учения като вражески самолети, имитирайки въоръжен конфликт с руската армия, пише „Риафан“, позовавайки се на публикация на The National Interest.

Освен това САЩ се интересуват от някои технически решения на съветските инженери. От Пентагона са силно впечатлени от успехите на руската бойна авиация в Сирия, която се включи във войната срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“. Наскоро Москва обяви победата над терористите и изтегли голяма част от контингента си.

Военните експерти обаче подчертават, че съветската техника се различава от модернизираните руски бойни самолети, които са на въоръжение в руските военновъздушни сили. Американските военни предпочитат да се снабдяват със самолети МиГ-29, МиГ-21 и Су-27, посочва изданието.

Преди две години стана ясно, че американските сили боядисват изтребители Ф-16 от 65-а ескадрила на ВВС, за да изглеждат като руски самолети и „реална заплаха“ по време на обучение на военните. Цветово самолетите Ф-16 бяха направени да изглеждат като руски Су-35, за да помогнат на военните по-лесно да видят „агресора“. Напрежението между Москва и Вашингтон остава високо след анексирането на Крим. Отношенията между Запада и Кремъл достигнаха нива, невиждани от Студената война насам. Диалогът е все по-труден, а провокациите – все по-чести.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини