Отидете към основна версия

3 419 52

САЩ: Асад има таен химически арсенал и трябва да бъде спрян

  • сирия-
  • башар асад-
  • химическо оръжие-
  • дамаск-
  • оон

Администрацията на Тръмп е готова да предприеме военни мерки срещу сирийските правителствени сили

Снимки: БТА/АР

Администрацията на Доналд Тръмп заяви, че режимът на Башар Асад в Сирия вероятно разработва нови, по-усъвършенствани химически оръжия, предаде Fox News.

Според експерти характеристиките на последните химически атаки в Сирия говорят, че Дамаск продължава да произвежда химически оръжия въпреки споразумението от 2013 г. под егидата на ООН, което я задължи да ги унищожи и да прекрати програмата.

Те твърдят, че е "много вероятно" Сирия тайно да е запазила арсенал от такива оръжия, както и че произвежда нови типове такива с цел да подобри военните си възможности или за да избегне да се отчита пред международната общност.

Твърди се, че администрацията на Тръмп е готова да предприеме военни мерки срещу сирийските правителствени сили, ако е необходимо, за да бъде предотвратено използването на химически оръжия. Вашингтон бил силно загрижен и подготвял ответни мерки.

Ако международната общност не вземе бързи мерки да притисне Асад, сирийските химически оръжия могат да се разпространят и извън границите на страната, та дори и до САЩ, твърдят експерти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини