Отидете към основна версия

2 659 4

10 ранени при сблъсъци в центъра на Киев (СНИМКИ)

  • украйна-
  • киев-
  • ранени-
  • протест
Снимки: АР/БТА

Най-малко 10 е броят на ранените в резултат на сблъсъци между украинската полиция и протестиращи от палатков лагер в близост до парламента в Киев, който властите се опитват да разтурят.

Рано в съботната утрин полицията е започнала провеждането на следствени действия и обиски в палатковия лагер, но протестиращите са оказали съпротива, което е довело до сблъсъци и ранени.

От мястото на инцидента са излезли два камиона пълни с дървени конструкции и други елементи, както и един трактор.

„Работата по премахването на палатковия лагер продължава. На територията му е изпратен още един камион. Поради многото сняг му е трудно да мине по пътя и затова полицаи го бутат”, съобщава украинската информационна агенция УНИАН.

Лагерът, който е издигнат от привърженици на бившия президент на Грузия Михайл Саакашвили в близост до украинската Рада, беше премахнат още миналата година. Саакашвили обаче продължава да организира протестни акции в Киев, събирайки свои привърженици. По време на тези протести неведнъж е имало сблъсъци с полицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Янукович: Путин, помощ!

    Публикувано е писмо на бившия президент на Украйна Виктор Янукович към Владимир Путин от през март 2014 г., съобщава РТ. "Като официално избра ...
    02.03.2018
    9 895
    14