Отидете към основна версия

1 376 4

Германия следи САЩ във връзка с данъчната реформа

  • меркел-
  • германия-
  • сащ-
  • данъчна реформа
Снимка: АР/БТА

Германските власти ще следят внимателно за последствията от данъчната реформа на САЩ, особено тези, които засягат малките и предни предприятия в Германия, с цел съхраняване на тяхната конкурентоспособност. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел по време на седмичното си видео обръщение, публикувано на сайта на правителството.

Меркел изрази готовност заедно с Франция да реализира единна данъчна система за предприятията. „Това означава, че когато мислим как да създадем обща данъчна основа за германските и френски компании, ще се взема под внимание и реалното състояние в САЩ”, каза германският канцлер.

На 22 декември 2017 г. американският президент Доналд Тръмп подписа закон, в който бяха въведени редица данъчни промени. Реформата се смята за най-голямата за последните 30 години. В частност, тя предлага намаляване на данъчната тежест за бизнеса.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Берлин: САЩ поемат по неправилен път

    Щефен Зайберт, говорител на германския канцлер Ангела Меркел заяви, че САЩ поемат по неправилен път, залагайки на затварянето вътре в себе си и на про ...
    05.03.2018
    2 699
    9