Отидете към основна версия

3 569 39

Поздрав от Путин по случай 3-ти март

  • путин-
  • българия-
  • освобождение-
  • поздрав
Снимка: АР/БТА

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави българския си колега Румен Радев и българския народ по случай 140-та годишнина от Освобождението на България. Премиерът Дмитрий Медведев също е изпратил поздравителна телеграма до Бойко Борисов.

Путин окачествява 3-ти март като „знаменателна дата" в поздравителния адрес до България, публикуван на интернет страницата на руския президент. „В тези дни си спомняме за подвизите на руските воини и българските опълченци, сражавали се рамо до рамо на Шипка и край Плевен. Благодарение на тяхното мъжество, издръжливост и самоотверженост беше възстановена древната българска държавност”, пише още в приветствието.

Благополучие и процъфтяване пожелава Путин на българския народ и се надява, че общите исторически традиции, здравите връзки на дружба и взаимопомощ, културната и духовна близост и занапред ще са надеждна основа за развитие на многопланово сътрудничество между нашите страни".

В телеграмата на Медведев до Борисов, публикувана на страницата на руското правителство се акцентира на подвига на руските воини и българските опълченци при Шипка и Плевен - "част от нашата обща история, която сме длъжни внимателно да съхраняваме".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини