Отидете към основна версия

2 150 4

Тръмп потвърди: Ще се срещна с Ким Чен-ун!

  • ким чен-ун-
  • среща-
  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп

Срещата трябва да се състои до края на месец май

Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп потвърди намерението си да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун до края на май, обяви Белият дом, предаде „Ройтерс“. Тръмп е направил това по време на телефонен разговор с южнокорейския си колега Мун Дже-ин.

Президентите на САЩ и Южна Корея са обсъдили подготовката за техните предстоящи контакти с Пхенян и са се съгласили, че наличието на „конкретни действия“ е в основата за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия.

Двамата лидери за изразили „сдържан оптимизъм“ от последните развития по темата и са констатирали, че Северна Корея ще има по-светло бъдеще, ако направи правилния избор, се казва в съобщението. Напрежението на Корейския полуостров остава високо след серията ядрени и ракетни изпитания на режима в Пхенян.

Преговорите в Стокхолм между министрите на външните работи на Швеция и Северна Корея продължават, обяви информиран източник. Пратеникът на Пхенян пристигна в четвъртък в Стокхолм. Необичайната визита породи предположения, че те ще подготвят среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини