Last news in Fakti

17 Март, 2018 08:17 2 030 4

Тръмп потвърди: Ще се срещна с Ким Чен-ун!

  • ким чен-ун-
  • среща-
  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп

Срещата трябва да се състои до края на месец май

Тръмп потвърди: Ще се срещна с Ким Чен-ун! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп потвърди намерението си да се срещне с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун до края на май, обяви Белият дом, предаде „Ройтерс“. Тръмп е направил това по време на телефонен разговор с южнокорейския си колега Мун Дже-ин.

Президентите на САЩ и Южна Корея са обсъдили подготовката за техните предстоящи контакти с Пхенян и са се съгласили, че наличието на „конкретни действия“ е в основата за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия.

Двамата лидери за изразили „сдържан оптимизъм“ от последните развития по темата и са констатирали, че Северна Корея ще има по-светло бъдеще, ако направи правилния избор, се казва в съобщението. Напрежението на Корейския полуостров остава високо след серията ядрени и ракетни изпитания на режима в Пхенян.

Преговорите в Стокхолм между министрите на външните работи на Швеция и Северна Корея продължават, обяви информиран източник. Пратеникът на Пхенян пристигна в четвъртък в Стокхолм. Необичайната визита породи предположения, че те ще подготвят среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    8 2 Отговор
    САЩ се стремят към три стъпки :
    1стъпка - стопиране на ядрената програма.
    2стъпка - ядрено разоръжаване.
    3стъпка - смяна на системата на управление с капиталистическа. Когато и трите неща бъдат изпълнени, тогава ще бъдат свалени санкциите и страната ще бъде приета за " нормална ". Но, тогава тази страна ще заприлича на България. Ким знае това много добре и няма да го допусне. Може да направи компромис само за първото " условие ", при положение, че получи нещо в замяна. Тръмп обаче е свикнал само да взима, а не да дава, затова срещата ще бъде пълен провал! Всичко ще остане постаро му.
  • 2 Тръмп

    1 0 Отговор
    Ще се радвам да ударим едно сантасе.................

    Коментиран от #4

  • 3 Ким чен ун

    1 0 Отговор
    До Тръмп
    Сантасе се не играя!!!
    Играя само Война!
  • 4 Ким чен ун

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Дядо Тръмп Сантасе не играя Баба Меркел играе аз не!