Отидете към основна версия

3 675 24

Мей: Решението на Русия не променя фактите

  • русия-
  • сергей скрипал-
  • великобритания-
  • факти-
  • тереза мей

Русия скандално наруши международното право, каза тя

Снимка: БТА/ AP

Експулсирането на 23 британски дипломати от Русия "не променя фактите около проблема" с отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му на британска земя. Това заяви британският премиер Тереза Мей след решението на Москва да наложи ответни мерки. По-рано тази седмица Мей обяви, че Лондон гони 23 руски дипломати, съобщиха британските медии.

Русия "скандално наруши международното право", каза тя на форум на Консервативната партия и добави, че "ще обмислим следващите си стъпки през следващите дни". "Отговорът на Русия не променя фактите около проблема - опит за убийството на двама души на британска земя, за което няма алтернативно заключение, освен това, че руската държава е виновна", атакува Мей Москва.

Тя предупреди, че Великобритания "никога няма да толерира заплаха за живота на британски граждани или други на британска земя от руското правителство". Тереза Мей посочи все пак, че Обединеното кралство "няма разногласия с руския народ".

След отравянето на руския шпионин настъпи дипломатическа криза между двете страни. Кремъл отрича да има каквато и да е вина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: