Отидете към основна версия

5 115 52

Франция не признава изборите за президент на Русия в Крим

  • русия-
  • президент-
  • избори
Снимка: АР/БТА

Франция не възнамерява да признае проведените на територията на Крим избори за президент на Русия. Новината дойде от министерството на външните работи на Франция. „Четири години след проведеното незаконно анексиране на Независимата република Крим, а също така и на Севастопол, Франция е напълно за връщането на суверинитета и териториалната цялост на Крим в рамките на международно признатите граници”, пише още в съобщение на ведомството. В него също така се уточнява, че „намерението да се оспорват с помощта на сила съществуващите граници противоречи на нормите на международното право, включително и на тези международни задължения, с които се е нагърбила Русия”.

На 22 и 23 март френският външен министър Жан-Ив льо Дриан ще посети Киев. Там той ще разговаря с украинските власти, като една от темите ще бъде именно ситуацията в Крим и Донбас.

Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше извършено на 18 март 2014 г. На 21 март същата година Федералното събрание ратифицира документа. Киев отказа да признае Крим като част от Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини