Отидете към основна версия

22 553 173

Натовски командир: Русия няма шансове срещу нас!

  • нато-
  • русия-
  • война-
  • европа-
  • армия-
  • къртис скапароти-
  • командир

Генералът посочи, че САЩ трябва да продължат с модернизацията на армията

Снимка: Shutterstock

Американски военачалник заяви, че Русия няма да може да победи НАТО при избухването на война. Генерал Къртис Скапароти, ръководител на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ, не е съгласен с доскорошен анализ на компанията RAND, съобщи The National Interest.

В анализа се казва, че Русия би се справила с натовските сили при избухването на въоръжен конфликт. Скапароти не е съгласен с това и според него руските сили искат да избегнат война с НАТО. „Русия може да победи в Източна Европа, но само по отношение на концентрирани наземни сили. В дългосрочен план НАТО има големи предимства и те (руснаците) го осъзнават и се страхуват“, посочи генералът.

„Част от тяхната стратегия, като погледнете и доктрината им, са дейности, които граничат с конфликта, но са под червената линия. Целта им е да подкопаят противника си. Те искат да подкопаят противниците си без дори един изстрелян куршум“, заяви Скапароти.

Главнокомандващият на Европейското командване на американската армия посочи, че американските въоръжени сили трябва да продължат модернизацията, защото в противен случай до 2025 година тяхното господство ще бъде оспорено от Русия.

Къртис Скапароти каза, че натовските сили, разположени в балтийските страни Естония, Латвия и Литва, не са достатъчни, за да спрат руската заплаха. Руската армия може да стигне столиците на тези държави „до 60 часа“. Скапароти каза, че в по-широк регионален конфликт НАТО ще надвие Русия, но ситуацията в Източна Европа до руските граници е притеснителна.

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това мнение изрази генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския вестник „Велт ам Зонтаг“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин ще намали военните разходи

    Русия ще намали военните си разходи през 2018 и 2019 година, заяви президентът Владимир Путин след убедителната си победа на изборите в неделя, на кои ...
    19.03.2018
    4 462
    18