Отидете към основна версия

3 559 17

В Турция изтипосаха Меркел като Хитлер

  • турция-
  • издание-
  • ангела меркел

Скандална статия в турско издание

Турски вестник излезе с публикувана снимка на германския канцлер Ангела Меркел, изобразена като Хитлер, съобщи Business Standard.

Изданието е публикувало снимка на Меркел, облечена в нацистка униформа и с лента с нацистки символ на едната ръка. Скандалната статия е публикувана от изданието „Йени акит“.

Според изданието Меркел, "която отваря обятия за терористични групировки като ФЕТО, ПКК и ДХКП-С", била разтревожена за "гръцките военни, заловени, докато извършвали шпионаж". "Вбесяващо е, че Меркел с нейния нацистки манталитет прави коментари срещу Турция във всеки момент", добавя вестникът.

ЕС и Турция са в обтегнати отношения, след като ЕП призова страната да спазва сигурността в Егейско и Средиземно море. Изявлението беше направено в подкрепа на Кипър и Гърция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Гръцки министър към Турция: Ще ви смажем!

    Говорейки на годишнината от обявяването на независимостта на Гърция от османско иго, министърът на отбраната Панос Каменос отправи заплаха към Турция, ...
    26.03.2018
    41 864
    153
  • Турция тества собствени ракети

    Турция проведе тестове на ракети собствено производство, съобщи агенция „Анадола“. Ракетите са разработката на турските военни структур ...
    25.03.2018
    6 154
    18
Новини по държави: